szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ahelyett, hogy mi adnánk gyakorló feladatokat a gyerekünknek, bízzuk ezt a számítógépre. De akár mi is tornáztathatjuk kicsit az agyunkat.

Tíz másodpercet ad egy-egy feladat elvégzésére a Practical mental arithmetic nevű weboldal, amellyel játékos formában gyakoroltathatjuk az összeadást, a szorzást, a kivonást, az osztást, a gyökvonást és a négyzetre emelést.

Bár az oldal nagol nyelvű, nem kell tudnunk angolul, a számok és a műveleti jelek ugyanis „nemzetköziek”. Alapbeállításban olyan feladatok kerülnek elő, amelyeknél a végeredmény nem lehet több 30-nál, de ezt a számot tetszés szerint növelhetjük egészen ezerig, a Number limit alatti csúszka állításával.

©

Egy-egy feladat megoldására 10 másodpercet ad az oldal, és ha hamarabb végzünk, a maradék hozzáadódik a következő 10 másodperchez. A játék addig tart, amíg az adott időkereten belül hibátlanul oldjuk meg a feladatot.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átlagosan 8,3 százalékkal nőttek a kgfb-díjak

Átlagosan 8,3 százalékkal nőttek a kgfb-díjak

Sztár gasztrobloggerrel erősít Újlipótváros jellegzetes étterme

Sztár gasztrobloggerrel erősít Újlipótváros jellegzetes étterme

Van, ahol egész nap megmaradhat a köd, máshol napos idő lesz

Van, ahol egész nap megmaradhat a köd, máshol napos idő lesz