szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A több mint egy éve már Magyarországon is használható streaming zeneszolgáltatás a fizetős és az ingyenes felhasználók számában is óriási mérföldkövet ért el.

Tavaly május óta másfélszer annyian használják a Spotify fizetős és ingyenes szolgáltatását is - derült ki a streaming zeneszolgáltatás közleményéből. Akkor még 10 millió fizetős, és összességében 40 millió aktív felhasználója volt, most viszont már 15 millióan veszik igénybe a prémium verziót, és összesen 60 millió az aktív felhasználó, tehát az ingyenes verziót használók száma is 150 százalékkal nőtt nyolc hónap alatt.

2014 nem véletlenül lett tehát a streaming zene éve, de a jelek arra mutatnak, hogy idén már több vetélytársa is lesz a Spotify-nak, és persze az továbbra is kérdés, hogy mikor lesz nyereséges a straming zeneszolgáltatás bármelyik piaci szereplő számára.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

Lezuhant egy focistákat szállító kisgép Brazíliában

Lezuhant egy focistákat szállító kisgép Brazíliában

Beindítják a robot tömeggyártását, ami időseket és betegeket segít majd gondozni

Beindítják a robot tömeggyártását, ami időseket és betegeket segít majd gondozni