szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Képzelje el a világ a legnagyobb városát úgy, hogy a világ népességének közel egyharmada benne él, de az utcák üresek. Megvan? A legfrissebb, nyilvánosan elérhető adatok alapján összeállított, statisztika szerint pont ilyen a Google közösségi oldala.

Ha azt nézzük, hogy a Google Plus 2,2 milliárd profillal rendelkezik, akkor nevezhetnénk világsikernek is a közösségi oldalt. Ha viszont az aktivitásra koncentrálunk - és ez a legfontosabb szempont -, akkor a bukás a legfinomabb jelző. A szolgáltatás vezetője, Dave Besbris nyilatkozta tavaly, hogy nem akar beszélni a szolgáltatás számairól. Most már értjük, hogy miért: egy adatelemző, Kevin Anderson ugyanis pontos statisztikákkal rántotta le a leplet a Google Plusról.

A nyilvánosan hozzáférhető adatokat összegyűjtve kiderült, hogy az említett 2,2 milliárd profil mindössze 9 százaléka aktív. Ezeknek a felhasználóknak pedig alig 6 százaléka posztolt újév óta. Gyors számolással ki is jön, hogy 4 és 6 millió ember közé tehető, aki az elmúlt három hétben bármit is csinált a Google Plus oldalán. Persze ennél egy kicsit nagyobb az aktivitás, de a többi poszt például a YouTube-on Google-profillal közzétett kommentek vagy videók miatt automatikusan kerülnek az oldalra. Ezt ellensúlyozhatja azonban az, hogy természetesen vannak olyanok, akik nem publikusan tesznek közzé megosztásokat, ezekre ez az elemzés nem láthatott rá.

©

2012-ben is úgy tűnt, hogy a Google Plus egy szellemváros, de most már hivatalosan is az. Ha már itt tartunk, akkor azt is meg kell jegyeznünk, hogy 2014 legérdekesebb, ígéretesen induló kísérlete, az Ello is befuccsolt. Nagyon sokan regisztráltak a közösségi oldalra, de most az oldalra lépve a legfrissebb bejegyzés két hónapja történt az ismerőseink körében. Sokatmondó, hogy akkor pont ezt a cikkünket osztotta meg ismerősünk egy "Na hát akkor" megjegyzés kíséretében.

Ha szeretne egy aktívabb közösséghez tartozni, és érkes cikkeket olvasni technológiai témákban, akkor lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát. Ott több mint 50 ezren vagyunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hegyekbe viszi új atomközpontját Irán, műholdképeken látni, ahogy zajlik az építkezés

A hegyekbe viszi új atomközpontját Irán, műholdképeken látni, ahogy zajlik az építkezés

Merkel: Részleges lezárás jön Németországban

Merkel: Részleges lezárás jön Németországban

Valószínűleg a világ legapróbb hajóját sikerült elkészíteniük holland tudósoknak

Valószínűleg a világ legapróbb hajóját sikerült elkészíteniük holland tudósoknak