szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden eddiginél több eladott iPhone-nal zárta a legutóbbi negyedévet az Apple. A cég összbevétele is köszöni szépen, remekül van.

Minden korábbinál magasabbra repítették az iPhone-eladásokat az ősszel bemutatott új készülékek. Az októbertől decemberig tartó negyedévben a vállalat összesen 74,5 millió telefont értékesített. Egy évvel korábban 51 millió iPhone fogyott, a Wall Street elemzői pedig mostanra 66,5 milliót jósoltak, az Apple új rekordjával tehát nem csak saját magát múlta felül, de a piaci várakozásokat is.

Az iPadekből hiába tartanak egyszerre négy modellt a piacon, a táblagépek iránti érdeklődés érezhetően csökkent: míg 2013 utolsó negyedévében 26 milliót adtak el, 2014 hasonló időszakában már csak 21,42 milliót vásároltak a felhasználók.

A Pénzontók című film főszereplői
©

Az iPhone-okhoz hasonlóan jól teljesít viszont a Mac-szegmens: a gépekből 5,2 millió kelt el, ami jelentős növekedés az egy évvel korábbi 4,84 millióhoz képest.

Érdekesség, hogy az iPodok már a cég bevételének kevesebb mint 1 százalékát adják, így a médialejátszók eladási darabszámára mostantól már nem pazarolja sajtóközleményeinek sorait a vállalat.

Minden egybevéve az Apple bevétele a tavalyi év utolsó három hónapjában 74,6 milliárd dolláros volt, ami 30 százalékos emelkedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. És ha ez még nem lenne elég: a pénz jelentős része, 18 milliárd dollár volt a tiszta haszon. Ez mai árfolyamon számolva 4 924 800 000 000 forint profitot jelent.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Covid miatt még többen maradnak pszichiátriai ellátás nélkül, mint a járvány előtt

A Covid miatt még többen maradnak pszichiátriai ellátás nélkül, mint a járvány előtt

A magyarok 87 százaléka klímaszorongó

A magyarok 87 százaléka klímaszorongó

Petr Kellner halála adhat lökést a telekompiac fideszes bekebelezésének

Petr Kellner halála adhat lökést a telekompiac fideszes bekebelezésének