szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hat országon, köztük Magyarországon át vezető folyami utat fotózott be a Google. Már indulhat is a virtuális túrára, íme a méltóságteljes Duna.

A Google tavaly nyáron kezdte meg a dunai Street View-hoz szükséges panorámaképek elkészítését, a fotók pedig mostantól elérhetők a rendszerben. A virtuális túrára indulók építészeti látványosságok, hidak, tájvédelmi területek mellett hajózhatnak el, Budapest és Magyarország Duna menti területei mellett Szlovákiában Pozsony, Szerbiában Belgrád és Újvidék (Novi Sad), valamint a romániai Cernavoda városában, miközben áthajózzák Horvátországot és Bulgáriát is.

©

Ha kíváncsi a hátizsákra szerelt, 15 objektívből épített speciális kamerával végzett befotózásra, itt megnézheti a Budapesten készített werkvideónkat. Ha viszont rögtön a túrára indulna, kattintson a Google Duna-projektjének kezdőoldalára, vagy válasszon az alábbi indulási lehetőségek közül: budapesti parlament, budapesti Lánchíd, pozsonyi vár, Vukovár, erdélyi Kazán-szoros (Cazanele mari).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bekapcsolva maradjon-e a vírusirtó, amikor játszunk a számítógépen?

Bekapcsolva maradjon-e a vírusirtó, amikor játszunk a számítógépen?

Csődbe jutott a Virgin amerikai légitársasága is

Csődbe jutott a Virgin amerikai légitársasága is

Az olasz ellenanyagszűrés nyomán derült ki, hogy valójában hatszor több fertőzött lehet az országban

Az olasz ellenanyagszűrés nyomán derült ki, hogy valójában hatszor több fertőzött lehet az országban