Balogh Csaba
Balogh Csaba

Az ujjlenyomat-olvasón kívül szinte minden fronton versenytársai fölé ígért új csúcskategóriás telefonja bemutatóján a Huawei.

Ahogy azt sejteni lehetett új telefont mutatott be szerda délután tartott londoni sajtóeseményén a Huawei. A kínai gyártó által leleplezett P8 újdonságait nagyjából egy órán át sorolták, szinte minden fronton a konkurencia, főleg a Samsung Galaxy S6 és az iPhone 6 fölé ígért a vállalat.

Az említett konkurenseknél is vékonyabb, 6,4 mm-es Huawei P8-ban egy 5,2 colos Full HD felbontású IPS képernyő található, melynek szélén minimális a káva, így a készüléket sikerült viszonylag kompakt – nem mellesleg teljesen fém – házban tartani. A kijelzőn látható tartalmakat az alatta lapuló nyolcmagos Kirin 935 chipset (négy 2 GHz-es és négy 1,5 GHz-es maggal), valamint a 3 GB-nyi RAM hozza össze – ilyen erőfeltételekkel várhatóan zökkenőmentesen.

©

A gyártó a bemutató során nagy hangsúlyt fektetett a 13 megapixeles kamerára, melybe (számszakilag az iPhone 6 Plus-ban lévőnél kétszer nagyobb rezgést is korrigáló) optikai képstabilizátor, illetve a gyártó szerint DSLR-minőségű képalkotó processzor került. Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezérigazgatója az eseményen utalt rá, hogy a P8-ba rakott kamera több szempontot vizsgálva is szebb képet csinál a konkurens modelleknél – ezt majd a tesztek bizonyíthatják. A kamera több különleges dologra is képes, ezekről részletesen is írunk majd a telefon tesztjében.

A Huawei ígérete szerint a készülék kialakításának és a felhasznált technológiáknak köszönhetően a P8 gyorsabban talál (külföldön is) hálózatot, automatikusan váltogat az éppen legerősebb wifi-csatornák között, a kettős antennarendszernek köszönhetően pedig kevesebb lesz a megszakadó telefonhívás.

A felsorolt dolgokra a mobil komolyabb igénybevétel mellett is 1-1,5 napig képes, az átlagos használat esetén pedig a cég szerint több mint 2 napig üzemel majd rátöltés nélkül a telefon.

A Huawei magyar képviseletétől származó információk szerint az Android 5.0 Lollipop verzióját futtató, 16 gigányi (bővíthető) tárhellyel szerelt P8 május második felében jelenik meg Magyarországon, szolgáltatófüggetlenül 170 ezer forintos áron.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Drónok helyett albatroszokat küldenek harcba a halrablók ellen

Drónok helyett albatroszokat küldenek harcba a halrablók ellen

Donald Trump és Kim Dzsong Un ismét nekifut a világbékének

Donald Trump és Kim Dzsong Un ismét nekifut a világbékének

Egymillió milliárdszor nagyobb a Napnál: hatalmas galaktikus szuperhalmazt fedeztek fel csillagászok

Egymillió milliárdszor nagyobb a Napnál: hatalmas galaktikus szuperhalmazt fedeztek fel csillagászok

Scherer Péter: Számomra a politika túl fájdalmas terep

Scherer Péter: Számomra a politika túl fájdalmas terep

Durván megdrágulhat az orvosi ellátás azoknak, akiknek nincs társadalombiztosításuk

Durván megdrágulhat az orvosi ellátás azoknak, akiknek nincs társadalombiztosításuk

Egyre több ország ítéli el a szaúdi újságíró meggyilkolását

Egyre több ország ítéli el a szaúdi újságíró meggyilkolását