szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google kiadott egy olyan ingyenes billentyűzet alkalmazást, amelyet hiába tettünk próbára ronda kézírással, alig lehetett kifogni rajta. Mostantól tehát kézírással is chatelhet, ha úgy tartja kedve.

Tény, hogy digitalizált világunk miatt rondábban írunk, mint valaha, de ettől még sokan ki tudják olvasni mások kézírását, pedig néha a saját kézírás későbbi értelmezése is bravúr. Ha csúnyán írunk azért, ha viszont szépen akkor meg azért érdemes kipróbálni a Google új alkalmazását, amely az említett problémával nem nagyon szembesül. A Google Handwriting Input ugyanis egy olyan ingyenes mobilos billentyűzet, amelyet hiába teszteltük a legcsúnyább kézírásunkkal, akkor is értette mit akarunk leírni, amikor már mi se tudnánk utólag kiolvasni.

©

Az ingyenes letöltése, a magyar nyelv kiválasztása, majd a beállítások közötti engedélyezés után gépeléskor ez az ablak jelenik meg egy üres fehér mezővel, ahol az ujjunkkal máris rajzolhatunk, azaz írhatunk, így akár chatelni is lehet kézírással. Tesztünk során remekül működött a betűk és szavak feismerése, alig akadt benne hiba, akármilyen rondán is írtunk. Egyetlen visszatérő problémával találkoztunk: egyes betűket számként érzékelt, ha nagyon csúnyán írtuk.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
700 kilométeres hatótávval támad az új Audi A6 E-Tron villanyautó

700 kilométeres hatótávval támad az új Audi A6 E-Tron villanyautó

Egyre több „alapbetegség” nélküli áldozatot szed a koronavírus

Egyre több „alapbetegség” nélküli áldozatot szed a koronavírus

Az iPhone-ján próbálna ki egy Samsung telefont? Nem lehetetlen

Az iPhone-ján próbálna ki egy Samsung telefont? Nem lehetetlen