szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nincs könnyű helyzetben a Microsoft és a Sony okostelefonokat gyártó részlege, a legfrissebb eladási adatok szerint a két cég már nemhogy a top 5-ben, a top 10-ben sincs benne.

Hatalmas meglepetés volt a tavalyi év vége, amikor az Apple bejelentette, minden eddiginél több eladott iPhone-nal zárta 2014 utolsó negyedévét a cég. A teljesítménynek köszönhetően a Samsung és az Apple az eladási versenyben holtversenybe került, az idei első negyedéves adatok azonban azt mutatják, a dél-koreai gyártónak ismét sikerült elhúznia a konkurenciától.

A legfrissebb adatok szerint a Samsungnak 2015 első negyedévében 82,8 millió darab készüléket sikerült eladnia, ami 24,3 százalékos piaci részesedést jelent. A második helyen az Apple áll, a 61 milliós eladás 18 százalékos szeletet jelent a piaci tortából. Majd a Lenovo (5,5 százalék), a Huawei (5,1 százalék) és az LG (4,5 százalék) következik.

©

A megbízhatónak számító piaci elemző, Tomi T Ahonen által közölt lista egyik legnagyobb meglepetése, hogy a Sony és a Microsoft már kiesett a top 10-ből, a helyüket pedig olyan kínai gyártók vették át, mint például a 10. helyen álló, a világ legvékonyabb mobilját gyártó Vivo. A Sony számára különösen fájdalmas lehet a visszaesés, a cég ugyanis a 2014-es összesített listán a maga 3,1 százalékos részesedésével még éppen befért a top 10-be, igaz, az utóbbi három évben folyamatosan vesztett pozíciójából.

A lista további érdekessége, hogy a 10 legtöbb eladást produkáló cégből kilenc ázsiai, ezen belül hét kínai.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”

Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”

Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát

Leégett a házuk, de még fél évig kapták a villanyszámlát