szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyetlen óriási, kereshető adatbázisba kerültek át a NASA elképesztő felvételei.

Mostantól nem kell különféle képadatbázisokban kutakodni, ha látványos NASA-felvételekhez szeretnénk jutni, a korábbi, mintegy 70 képgalériában található fotókat egyetlen nagy, több szempont szerint kereshető képadatbázissá alakították.

A NASA Images nevű kollekciót a Luna Imaging állította össze, és a több mint 138 ezer felvételből álló gyűjtemény egyedülálló krónikája az amerikai űrkutatásnak.

©

A képgalériában évszám, küldetés vagy akár kulcsszó alapján is kereshetünk, de olyan átfogó kategóriák is vannak, mint a robotika, a Föld, a Space Shuttle, Hubble, emberi űrrepüléses küldetések stb. Ha bármelyik képre kattintunk, nagyítva, sőt belenagyítva is szemügyre vehetjük, és a képernyő bal oldalán rövid leírást is kapunk hozzá.

©

Egyetlen korlátozás van csupán, minthogy valamennyi képet egyetlen óriási albumba tettek, a képek szélességét 1536 pixelesre korlátozták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!