szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook atyja továbbra is tartja magát újévi fogadalmához, szorgalmasan falja és ajánlja a könyveket.

Január elején indította el Zuckerberg a Year of Books kezdeményezést, amelynek hátterében újévi fogadalma állt. Megígérte ugyanis, hogy 2015-ben kéthetente elolvas egy-egy könyvet, s ezeket másoknak is ajánlja, sőt a dedikált Facebook-oldalon meg is lehet vitatni ezeket.

A Zuckerberg által ajánlott művek közül (az eddigi lista megtekinthető például ezen az oldalon) jó pár foglalkozik a fejlett technológia lehetőségeivel és veszélyeivel. A mostani, 13. könyv is valami ilyesmi, igaz, ezúttal a sci-fi világából.

1988-ban adták ki először Iain M. Banks The Player of Games (nálunk A játékmester címmel jelent meg) könyvét, a skót író Kultúra ciklusának második köteteként.

©

A távoli jövőben játszódó könyvben már mindennapos a mesterséges intelligencia, a hipertechnológia világában minden az embereket szolgálja, akiknek nincs más dolguk, mint szórakozni, játszani, partikra járni. Itt teszi magát próbára a galaxis leghíresebb játékosa, de szembesülnie kell a nagyon is emberi árulással, zsarolással, összeesküvéssel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kétezer év kellett, hogy valakinek eszébe jusson: Jézus neve is lehet üzlet

Kétezer év kellett, hogy valakinek eszébe jusson: Jézus neve is lehet üzlet

Kásler Miklós bármelyik vakcinát beadatná magának

Kásler Miklós bármelyik vakcinát beadatná magának

Börtönlázadás tört ki a Kozma utcában, könnygázt is bevetettek az őrök

Börtönlázadás tört ki a Kozma utcában, könnygázt is bevetettek az őrök