szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha nagy bravúrnak tartotta a Galaxy edge hajlított képernyőjét, vajon mit fog szólni a szó szoros értelmében összehajtható telefonhoz?

A kínai nyelvű Weibo közösségi oldalon feltűnt értesülések szerint akár már januárban kirukkolhat a Samsung összehajtható okostelefonjával. A Project Valley (vagy röviden csak Project V) belső kódnéven futó fejlesztés keretében készülhet el ez az egészen különleges készülék.

Annyiban nem meglepő a hír, hogy a Samsung már évek óta dolgozik az összecsukható kijelzőn, és úgy tűnik, most jött el az idő arra, hogy mindez konkrét eszközben is testet öltsön. Az összecsukható telefonnak állítólag két változata lenne, ezek elsősorban a processzorukban különböznének.

©

Az egyik a Snapdragon 620-at kapná meg, míg a másikba a Snapdragon 820 kerülne, ez utóbbi a Qualcomm eddigi legerősebb CPU-ja. Várhatóan 3 GB-nyi lesz a RAM-ja és microSD kártyahely is lesz rajta, azaz bővíthető lesz a belső memória. Az akkut viszont nem lehet eltávolítani. Az áráról nincsen információ, de arra nyugaodtan felkészülhetünk, hogy minden lesz, csak nem megfizethető.

Több forrás is úgy véli, hogy a nagy bemutatkozás a januári CES-en lehet, már csak azért is, mert a dél-koreai óriás általában a CES-eken mutatta be az összehajtható kijelzőkkel kapcsolatos fejlesztéseit.

A Patently Mobile egyébként egy Samsung-szabadalmat is felfedezett, ami mutatja, hogyan képzelheti el a gyártó a technikai megvalósítást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!