szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha ezzel küld emailt, biztos lehet benne, hogy nem lesz nyoma az üzenetnek, ugyanis a címzett épphogy elolvassa, már törlődik is.

Bizalmas információt szeretne küldeni ismerősének? Titkos adatokat osztana meg kollégájával? És azt szeretné, hogy ennek ne legyen nyoma? Ha a válasz igen, akkor a Chrome böngészőt és Gmailt használók számára van egy jó hírünk: a Snapmail bővítménnyel ez lehetséges, méghozzá elég egyszerűen.

©

Ha letölti a kiegészítőt, a Gmailben a küldés gomb mellett megjelenik a Snapmail lehetőség is. Ha erre kattint, akkor az üzenete egy link formájában jut el a címzetthez. Ha a címzett a linkre kattint, a bizalmas üzenet felett lát egy visszaszámlálót, ugyanis 60 másodperce van elolvasni az e-mailt, az idő lejárta után az üzenet automatikusan törlődik. A szolgáltatás a kizárólag szöveges üzenetekkel működik, fájlokat nem lehet csatolni.

Ha nem (csak) Gmaillel szeretne önmegsemmisítő üzeneteket küldeni és/vagy nem Chrome-ot használ, akkor ezt az Androidra, iPhone-ra, iPadre, valamint Windows, OS X és Linux operációs rendszereket használó számítógépekre is ingyen letölthető szolgáltatást ajánljuk.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!