szerző:
hvg.hu

A jövő héten érkezik a Google új operációs rendszere, az Android 6.0 Marshmallow, azonban szokás szerint nem minden telefonra, és nem is egyszerre.

Semmi meglepő sincs abban, hogy a Google mindenekelőtt saját telefonjait jutalmazza meg a „mályvacukorral”, így először a Nexus 5, 6, 7 és 9 kapja meg (október 5-től kezdődően), a két új telefonon, a Nexus 5X-en és a Nexus 6P-n (amelyekről ebben a cikkünkben olvashatnak) viszont már előre telepítve lesz a Marshmallow. A Trusted Reviews persze nem csak erről ír, összegyűjtötte a legismertebb márkáknál várható frissítéseket.

©

Az LG általában gyors, ha Android-update-ről van szó (a Lollipop november 3-án jelent meg, és november 10-én megtörtént az LG G3 frissítése, igaz, csak Lengyelországban), így most is várható a gyors update, elsősorban a G3-ra és G4-re, no meg persze a vadonatúj LG V10-re, amely egyelőre az Android 5.1.1 Lollipopot futtatja.

A Motorola is gyors a frissítésnél, olyannyira, hogy néha gyorsabban kapják meg a telefonjai az update-et, mint a Nexus modellek. A cég közlése szerint a következő eszközök kapják meg hamarosan (valószínűleg még ebben az évben) az Android 6.0 Marshmallow-t:: Moto X Pure Edition (3. generáció), Moto X Style (3. generáció),Moto X Play, Moto G (3. generáció), Moto X Pure Edition az Egyesült Államokban (2. generáció), Moto X Latin-Amerikában, Európában és Ázsiában (2. generáció), Moto G and Moto G 4G LTE2-vel (2. generáció), Moto Maxx,  Moto Turbo.

A HTC a Twitteren is megerősítette, hogy a HTC One M9 és a HTC One M8 „2015 végének elején” kapja az update-et (bármit is jelentsen ez a kissé homályos megfogalmazás), és még az év vége előtt sor kerül a többi készülékre is. Ezek: HTC One M9+, HTC One E9+, HTC One E9, HTC One ME, HTC One E8, HTC One M8 EYE, HTC Butterfly 3, HTC Desire 826, HTC Desire 820, HTC Desire 816. A cég egyébként október 20-án bemutat egy új, Marshmallow-t futtató telefont.

©

Türelmesnek kell lenni, még ha a Samsung be is jelenti a frissítést, ezt ugyanis általában nem kapkodja el a dél-koreai óriás. A legutóbbi OS-update-re is egy hónapot kellett várni annak megjelenése után. A YouMobile állítása szerint az alábbi telefonok tulajdonosai készülhetnek arra, hogy 2016 elején megkapják a frissítést: Samsung Galaxy Note5, Samsung Galaxy S6 edge Plus, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Duos, Samsung Galaxy S6 edge, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Note 4 Duos, Samsung Galaxy Note Edge, Samsung Galaxy Alpha, Samsung Galaxy Tab A.

Néhány hónapba is beletelt, mire a Sony kibocsátotta a Lollipop-frissítést, úgyhogy ne gondoljuk, másképp lesz ez a Marshmallow-val. Amennyiben a cég követi a szokott gyakorlatát, akkor az egész Sony Xperia Z család megkapja az Android 6.0-t, persze szépen, komótosan.

Az, hogy a Huaweinek köze lett a Nexushoz (az új Nexus „prémium” modell az ő kezéből került ki), azt valószínűsíti, hogy hamar megoldja a Marshmallow-frissítést, A cég azonban egyelőre csupán annyit árult el, hogy a Huawei P8 lesz az első telefon mályvacukorral, azonban hogy mikor, arra nem tett utalást.

Ha nem találta meg cikkünkben saját androidos telefonját, az még nem jelenti azt, hogy nem is kap majd frissítést. Ha addig is szeretne némi ízelítőt kapni az új Androidból, kövesse ennek a cikkünknek az útmutatóját.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Ez a hír az ünnepek alatti kereskedelmi forgalomról szól, de mi Rogán Cecíliával illusztráljuk, mert csak

Ez a hír az ünnepek alatti kereskedelmi forgalomról szól, de mi Rogán Cecíliával illusztráljuk, mert csak

Itthon is van dolga a tűzoltóknak

Itthon is van dolga a tűzoltóknak

Fülke: Nem a templom, nem az épület az igazi vesztenivalónk

Fülke: Nem a templom, nem az épület az igazi vesztenivalónk

Újabb véres összecsapás Kabulban

Újabb véres összecsapás Kabulban

Megbírságolták az egyik ukrán elnökjelöltet, miután szavazott

Megbírságolták az egyik ukrán elnökjelöltet, miután szavazott

Felcsúton gyűjtöttek aláírást a kétfarkúak - fotók

Felcsúton gyűjtöttek aláírást a kétfarkúak - fotók