szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rengetegszer zárjuk le a mobilok és tabletek képernyőjét, így jól jön, ha találunk erre egy minél inkább kézre eső megoldást. Ez az ingyenes alkalmazás pont ezt nyújtja az androidosoknak.

Minél nagyobb egy okostelefon, annál kényelmetlenebb egy oldalsó gomb megnyomásával lezárni a képernyőt, és mivel manapság egyre nagyobbak a mobilok, a TapTap Lock Screen nagyon hasznos lehet az androidosoknak. Az ingyenes alkalmazással mindössze két dolgot kell tenni, hogy a képernyő lezárását alaposan megkönnyítse: le kell tölteni, majd engedélyezni a használatát a mobil vagy tablet biztonsági beállítások menüpontjában.

©

Innentől kezdve ugyanis bárhol is érintjük meg duplán a képernyőt, le is zárjuk. Az elsötétítés így sokkal inkább kézre esik, hiszen a hüvelykujjunkkal a mobil alján két gyors koppintással megvan az, amiért alapvetően feljebb kellene nyúlnunk. A "Settings" menüpontban a felső beállítási lehetőség fontos lehet, hiszen ha az "Only Tap On Home Screen" lehetőséget bekapcsoljuk, akkor csak a főképernyőn működik ez a trükk, az alkalmazásokon belül nem.

Ha szeretnénk szüneteltetni vagy újraindítani ezt a dupla koppintásos módszert, azt két módon tehetjük meg: az alkalmazásba lépve a nagy kört megérintve - ami zöld vagy piros attól függően, hogy be van-e kapcsolva -, illetve az értesítési központ tetején, ahol az indító vagy szüneteltető ikont kell megérintenünk.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ősrégi zongorákon is nagyon jól szól a kortárs zene

Ősrégi zongorákon is nagyon jól szól a kortárs zene

Megfiatalították a sejteket a tudósok, visszanyerték látásukat az egerek

Megfiatalították a sejteket a tudósok, visszanyerték látásukat az egerek

Egyszerre négyen és mindössze öt percig nézhetik Rockefeller Center karácsonyfáját

Egyszerre négyen és mindössze öt percig nézhetik Rockefeller Center karácsonyfáját