szerző:
hvg.hu

Mindegy, hogy a Nosalty, a Mindmegette, a Receptneked, a Sütigyár vagy Apróséf oldalán van-e fent a recept, ez az alkalmazás garantáltan megtalálja önnek – akár egy-egy hozzávaló megadása után is.

Az androidos eszközökre elérhető Receptkereső segítsévégel a legnépszerűbb hazai receptes weboldalakra feltöltött ételek között böngészhetünk.

©

Mivel az app mérete még az 1 MB-ot sem éri el, akár mobilinterneten keresztül is telepíthetjük. Az indítás után azonnal megkezdhetjük a keresést, ami egyrészről jó, hiszen így sokkal gyorsabb lehet a folyamat, ugyanakkor rossz is, az alkalmazás ugyanis semmilyen támpontot nem ad, hogy hogyan is működik a kereső. A szöveg mezőben ugyan alapértelmezettként a Recept szó szerepel, ám arra csak a sokadik próbálkozás után jöttünk rá, hogy a hozzávaló megadásával is eredményesen kereshetünk.

Az alkalmazás a legnépszerűbb hazai oldalakon (Nosalty, Mindmegette, Receptneked, Sütigyár, Apróséf) található recepteket listázza a felhasználónak. Bár minden találat releváns, szűrni csak a keresés után tudunk. Ez főleg akkor problémás, ha egy olyan népszerű étel receptjére lennénk kíváncsi, mint a palacsinta, ennél ugyanis jó eséllyel több ezer találatot kapunk.

©

Az alkalmazás bal felső sarkában található Menü gombra nyomva beállíthatjuk ugyan, hogy az elkészítési idő, a forrás, a nehézség, a hozzávalók vagy a fényképek alapján szeretnénk szűrni a találati listát, ám a megadott feltételeket később nem tudjuk módosítani. Előfordulhat például, hogy az elkészítési időnél nyomtunk félre, a javításhoz így az egész keresést újra kell kezdeni.

Minden recept jobb felső sarkában három pontot láthatunk, amire rábökve az adott étel hozzávalóinak listája, valamint mennyisége ugrik elénk. Az elkészítés módját azonban csak akkor tudjuk meg, ha a recept nevére nyomunk. Ekkor az alkalmazáson belül megnyílik az azt tartalmazó weboldal, ám nem a mobilra optimalizált változat, így böngészni kevésbé kényelmes rajtuk. A találatot viszont e-mailben vagy Bluetooth-on keresztül is megoszthatjuk.

©

Összességében ugyan hasznos a Receptkereső alkalmazás, ám jelenlegi formájában elsősorban csak ihletszerzésre ajánlott használni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Orosz katonák landoltak Venezuelában

Orosz katonák landoltak Venezuelában

Vadászruhás emberek kiirtottak egy falut Maliban

Vadászruhás emberek kiirtottak egy falut Maliban

Fotókon az M5-ösön történt komoly baleset

Fotókon az M5-ösön történt komoly baleset

Megvan Baló György temetésének időpontja

Megvan Baló György temetésének időpontja

2,5 millió forintért árulnak Dunakeszin egy Almát

2,5 millió forintért árulnak Dunakeszin egy Almát

Orbán idehaza máris sunyi brüsszeli bürokratákról beszél

Orbán idehaza máris sunyi brüsszeli bürokratákról beszél