szerző:
Papós Tamás

Bármilyen oktatási intézménybe is járjon az ember, 3 dolgot észben kell tartania: az órarendet, a vizsgák vagy dolgozatok időpontjait, valamint a tanulnivalók listáját a házi feladatokkal együtt. Mindezt egy ingyenes alkalmazás egy helyen teszi gyorsan átláthatóvá.

Androidra minden diáknak hasznos lehet letölteni az ingyenes és új Timetable alkalmazást, hisezen egy helyen látható vele az órarend, a házi feladatok vagy beadandók listája, illetve a vizsgák vagy dolgozatok rendje is. Azért is ajánljuk ezt az appot, mert nagyon egyszerű kezelni: a jobb alsó sarokban mindig látható egy plusz ikon, amit megnyomva az előbb felsoroltak közül bármelyiket feljegyzezhetjük.

Ha például az órarendet állítjuk össze, akkor a "Class" lehetőséget kell választani. Ezután beírhatjuk az óra nevét, alá a tanár nevét is, alatta pedig bármilyen fontos megjegyzést az órával kapcsolatban. Utána a naptár ikonnal bejelölhető, hogy mettől meddig (pl.: a félév végéig) lesz így az óra, mely napokon tartják. Ha ez is megvan, óra és perc szerint a pontos időpont is beállítható, hogy mettől meddig tart.

©

A "HomeWork" opciót választva a tanulnivalókat, házi feladatokat és beadandókat jegyezhetjük fel, megnevezéssel, témával, feladattal, határidővel. Az "Add notification" révén értesítést is kérhetünk, hogy el ne feledkezzünk a feladatról. Az "Exam" lehetőséggel a vizsgákat vagy dolgozatokat írhatjuk fel magunknak, ugyanazokkal a lehetőségekkel, mint a házi feladatoknál.

A jobb felső sarokban a pipa ikonnal lehet menteni a változtatásokat. Mellette egy színpaletta ikon is látszik, azzal a feladatokat színekkel láthatjuk el - érdemes tehát minden tantárgyhoz színt választani és azzal jelölni az adott tantárgyhoz tartozó feladatokat és vizsgákat.

Az alkalmazás lehetőséget ad rá, hogy widgetet tegyünk a főképernyőre, amelyen az aznapi órák és teendők listája látható.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!