szerző:
hvg.hu

Szerdán bejelenthetik a YouTube reklámmentes, fizetős verziójának indulását, amely streaming zeneszolgáltatást és extra tartalmakat is kínál majd. Úgy tűnik, fizetni nem csak a reklámmentességért kell majd, lesznek olyan videók, amelyeket másként nem lehet majd megnézni, csak pénz ellenében.

A Re/code írta meg először azt is, hogy októberben már jöhet a fizetős YouTube, most pedig az oldal informátorai pontos dátummal és helyszínnel is szolgáltak: szerdán Los Angelesben jelentheti be a Google hivatalosan, hogy videómegosztója elindítja a reklámmentes előfizetés lehetőségét.

Havidíj ellenében tehát eltűnnek majd a hirdetések, de a kiszivárgott információk szerint lesznek olyan videók is, amelyeket csak a prémium csomagra előfizetők nézhetnek majd meg. Azt még nem tudni, hogy az esemény után egyből el is indul-e a fizetős YouTube, vagy csak bemutató lesz, ugyanis egyes források szerint a hivatalos – 2015 végére tervezett – indulás 2016-ra csúszhat.

©

A nem hivatalos információk szerint a Google az eredeti terveknél valamivel többet, havi 10 dollárt (kb. 2800 forintot) kér majd a YouTube fizetős verziójáért. Aki erre előfizet, az sosem lát majd reklámokat a YouTube-on, illetve akkor sem szakad majd meg a videó hangja a telefonon, ha háttérbe teszi a YouTube-alkalmazást. Sőt, az árban a videó nélküli streaming zenehallgatást biztosító Google Music korlátlan használata is benne van.

A lépés hátterében a profit növelése mellet az áll, hogy a fiatalokat képernyő előtt tartó YouTube-sztárokat jobban tudják támogatni, így még jobb és több tartalmat töltsenek fel. Persze a világ legjobbjai már nem szorulnak erre, néhányan már most milliárdokat keresnek évente. Azért is időszerű a bejelentés, mert a Facebook saját YouTube-ot készül indított, így a Google-nek még most kell magához láncolnia legnagyobb neveit.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!