szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft új operációs rendszerének egyik fontos újítása még nem aktív, és a vállalat bejelentése szerint még egy jó darabig nem is kapja meg az évek óta esedékes funkciót a Windows 10 böngészője.

A Windows 10 operációs rendszerrel együtt debütált Microsoft Edge az Internet Explorert váltotta, és azt is meghirdették, hogy több más újításon túl végre megkapja majd a bővítmények hozzáadásánek lehetőségét. Hogy a Firefox és a Chrome (no meg a Safari) által már régóta támogatott bővíthetőség mennyire fontos dolog, azzal kapcsolatban érdemes felidézni, hogy a Firefoxnak anno lényegében ezzel a szabad bővíthetőségi funkcionalitással sikerült megtörnie az Internet Explorer egyeduralmát.

©

A Microsoft korábban azt ígérte, hogy bár a Windows 10 kiadásakor az Edge még nem támogatja majd a bővítményeket, a felhasználóknak nem kell sokat várniuk, a funkciót még idén hozzáadják majd a böngészőhöz. A vállalat által a napokban kiadott közleményből azonban kiderült, hogy ez már nem fog összejönni: bár az Edge fejlesztését az egyik legfontosabb prioritásnak tartják, a funkciót csak valamikor 2016-ban hozza majd el egy frissítés. A csúszás okáról nem árultak el semmit.

Hogy melyik az itthon is legnépszerűbb Chrome és az Edge közül böngésző a gyorsabb és hogy érdemes-e váltani, arról itt olvashat bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
London méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról – videó

London méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról – videó

A Louis Vuitton mögött álló csoport tulajdonosa vette meg az ikonikus német papucsok gyártóját

A Louis Vuitton mögött álló csoport tulajdonosa vette meg az ikonikus német papucsok gyártóját

Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás

Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás