szerző:
hvg.hu

Mind a legutóbbi számok, mind az intézkedések azt mutatják, nem megy jól mostanában a Twitternek.

Az elmúlt 3 hónapban mindössze négymillió új felhasználót tudott felmutatni a Twitter, ami önmagában nem kis szám, azonban összehasonlítva a többi nagy közösségi oldal bővülésével, már nem is annyira jó eredmény.

A pénzügyi számok sem túl hízelgők: legutóbb 132 millió dolláros nettó veszteségről lehetett hallani, ráadásul a hónap elején a munkatársak egy részét (nyolc százalékát) is elbocsátották – úgy hírlik, emailben közölték a tényt az érintett dolgozókkal. Mindeközben az elemzői várakozásoktól elmaradó negyedik negyedévi prognózis gyengítette a Twitter-részvények árfolyamát.

Jack Dorsey, a Twitter társalapítója és visszatért vezérigazgatója persze optimistán nyilatkozik, ő például erős pénzügyi teljesítményt lát az elmúlt negyedév mögött.

©

A Twitternél egyébként mostanában volt az egyik legnagyobb változás hosszú évek óta: egy új csatornát hoztak létre, amely egy történetté fogja össze a legforróbb témák videóit, fotóit és szövegeit, megkönnyítve ezzel a felhasználók eligazodását. Emellett állítólag egy olyan fejlesztésen is dolgoznak, amelyikkel átléphető volna az a bizonyos 140 karakteres korlát.

A Twitter óriási televíziós reklámkampányt is indít, hogy rávegye az embereket a tweetelésre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!