szerző:
hvg.hu

A Nintendo már jó pár remek játékkal beírta a nevét a konzol-történelemben, a jövő évtől pedig az okostelefonokat veszi célba.

A korábban beharangozottnál (2015. ősz) később, várhatóan a jövő év márciusában érkezik a Nintendo első okostelefonos (táblagépes) játéka, a Miitomo (Mii barátai), amely egy ingyenes app lesz, alkalmazáson belüli vásárlási lehetőséggel. A fejlesztő a következő egy évben még négy további játékot ígér.

A Miitomót azoknak fejlesztették, akik nehezen barátkoznak, akik nem szívesen adják ki magukat másoknak. Egy közösségi játékról van szó, amelyben egy avatar mögé bújhatunk, azaz először egy Mii-t hozunk létre magunknak, megválaszolunk jó pár kérdést, majd a válaszok függvényében hoz össze a játék más Mii-kkel.

©

Az elemzők szerint a játék akkor lehet majd sikeres, ha lesz konzolos változata, amely adatkompatibilis lesz a telefonos játékkal, és így bármelyik eszközön játszhatjuk/folytathatjuk a játékot.

A kérdésre, hogy miért nem az ünnepi szezonra rukkolnak ki vele, a Nintendo úgy válaszolt, most a már meglévő játékaikra összepontosítják marketing-erőfeszítéseiket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!