szerző:
Papós Tamás

Az amerikai titkosszolgálat megfigyelési ügyeit leleplező Snowden napi rendszerességgel ezzel az ingyenes alkalmazással chatel és telefonál, biztonsági szakértők szerint ez az app az FBI rémálma. Ha titkos kommunikációra vágyik, ne keressen tovább, ez lesz a megfelelő eszköz.

Ha van valaki a világon, akinek aztán minden oka megvan arra, hogy kínosan ügyeljen üzenetei és hívásai titkosítására, az Edward Snowden. Épp ezért érdemes kipróbálni a Signal alkalmazást, ugyanis az amerikai titkosszolgálat megfigyelési ügyeit leleplező Snowden is napi rendszerességgel ezt használja chatelésre és ingyenes telefonálásra. Mindezt Twitteren is közzétette, a hozzá írt ironikus hashtaggel pedig az FBI figyelmét is felhívta erre. Na persze nem volt rá szükség, ugyanis az alkalmazásról egy neves amerikai technológiai szakértő, Chris Soghoian a következőt írta: akárhányszor valaki letölti és elkezdi használni a Signal alkalmazást, az FBI vezére sírni kezd.

A szakemberek szerint tehát ez a legbiztonságosabb titkos üzenetküldő, amellyel nem csak chatelni lehet ingyen, de kiváló hangminőségben telefonálni is. Ehhez Androidra vagy iPhone-ra ingyen le kell tölteni, telefonszámmal regisztrálni, beírni az SMS-ben érkező kódot és már használhatjuk is.

Ha engedélyt adunk a hozzáféréshez a kontaktjainkhoz, akkor máris látjuk, hogy az appot kik használják még ismerőseink közül. Androidon a jobb alsó sarokban lévő ceruza, iPhone-on pedig a jobb felső sarokban látható plusz ikonnal lehet chatelést kezdeni.

©

Innentől olyan, mint a Messengerben: lehet szöveget írni, képet és videót csatolni. A kontaktok névjegyein megjelenik egy telefon ikon, azt megnyomva hívást lehet engedélyezni. A magyar nyelvű menüben a beállítások között akár letilthatjuk az értesítést a zárolt képernyőről, hogy más ne lássa meg véletlen, hogy üzenetünk jött – ehhez a beállításhoz viszont kell az SMS-ben kapott kód is.

Egyes névjegyek letilthatók, és az is beállítható, hogy a képek, hangok és videók közül melyiknek adunk engedélyt wifikapcsolat esetén és melyeknek a mobil adatforgalom használatakor. A régebbi üzeneteket automatikusan törölhetjük, ehhez csak meg kell adni, hogy az adott beszélgetésfolyam hány üzenetet őrizhet meg a korábbiakból.
Snowden tanácsai közül még azt is érdemes megfogadni, hogyan készítsünk erős jelszót.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Jogsi nélkül, részegen, bekábítózva csapódott a fának autójával

Jogsi nélkül, részegen, bekábítózva csapódott a fának autójával

Kétezer eurós könyvtári bírság másfél hónapos késésért

Kétezer eurós könyvtári bírság másfél hónapos késésért

A pápa félhivatalos lapja is elítéli a hajléktalanok meghurcolását

A pápa félhivatalos lapja is elítéli a hajléktalanok meghurcolását

A magyar kormány nem örül a terrorizmus elleni európai fellépésnek

A magyar kormány nem örül a terrorizmus elleni európai fellépésnek

Durván elszaporodtak a pockok, vis maior helyzet van a földeken

Durván elszaporodtak a pockok, vis maior helyzet van a földeken

Remek új funkciót kapott a Gmail, de nem örülhet neki mindenki

Remek új funkciót kapott a Gmail, de nem örülhet neki mindenki