szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindegy, hogy a menekültek megsegítéséről, természetvédelemről vagy személyes sorsok jobbá tételéről van szó, a Facebook mostantól eszközként használható a jószándékú pénzgyűjtéshez.

Mark Zuckerberg saját Facebook-oldalán jelentette be: mostantól élnek az adománygyűjtő oldalak, valamint tökéletesítették a Donate, azaz az Adakozás gombot is. Az oldalon a facebookos eseményhez hasonlóan lehetőség van arra, hogy a létrehozó leírja, miről is szól a kampány, valamint borítóképet is tölthet fel hozzá.

©

Az oldal jobb oldalán látható, hogy hány adományozót adott eddig pénz, mennyi idő van még hátra a kampány lezárultáig, és a kitűzött célból mennyi jött össze eddig. Emellett természetesen az adományozásra is van lehetőség, egy meghatározott, vagy egy tetszőleges összeggel beszállva a gyűjtésbe. Mindemellett segíthetünk a terjesztésben azzal, hogy megosztjuk az oldalt, de akár pénz adományozása nélkül is csatlakozhatunk a kampányhoz, ezzel fejezve ki elvi támogatásunkat.

Az adományozó oldalak és az új Adakozás gomb egyelőre három nagy nonprofit szervezet – a szíriai menekülteken segíteni akaró Mercy Corps, az amerikai Szklerózis Multiplex Társaság, valamint a WWF – számára elérhető, de a tervek szerint hamarosan 37 nemzetközi szervezet számára elérhetővé teszik, beleértve például az UNICEF-et is.

©

A Facebook szolgáltatása jelenleg ingyenes, ám a tervek szerint valamikor 2016-ban fizetőssé teszik majd a használatát – épp úgy, ahogy az például a Kikckstarter vagy az Indiegogo közösségfinanszírozó oldalak esetében is működik. Zuckerbergék ugyanakkor kijelentették, a piaci árnál jóval kedvezőbben vehető majd igénybe a közösségi oldal adománygyűjtő funkciója.

Az egyelőre még kérdéses, hogy a Facebook előbb-utóbb mindenki számára lehetővé tenné-e, hogy kampányt indítson, de ha a dolog népszerű lesz, minden bizonnyal meglépik majd ezt, hiszen így a legnagyobb pénzgyűjtő oldalak konkurenciájává válhatnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe áprilisban

Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe áprilisban

„A siker titka, hogy partnerként tekintünk az ügyfeleinkre” – interjú a 25. jubileumát ünneplő Mercarius Flottakezelő vezetőivel

„A siker titka, hogy partnerként tekintünk az ügyfeleinkre” – interjú a 25. jubileumát ünneplő Mercarius Flottakezelő vezetőivel

Kereken 500 lóerős az új Brabus Mercedes S-osztály

Kereken 500 lóerős az új Brabus Mercedes S-osztály