Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

A Netflix senkinek nem számlázza ki a próbahónap díját, még akkor sem, ha a bankszámlára nézve ez elsőre így tűnik. Máris elmagyarázzuk.

Néhány napja Magyarországról is lehet regisztrálni a Nyugaton már régóta népszerű sorozat- és filmnézős Netflixre. A szolgáltatást egy hónapon át ingyenesen lehet kipróbálni, mégis sok olvasónk jelezte, hogy a regisztráció után neki mégiscsak levonták a – választott csomagtól függően – 2500-3800 forint közti havi díjat. De nem kell megijedni, nincs semmi trükközés, az első hónap tényleg ingyen van.

©

A kártyaadatokat igénylő regisztráció után a Netflix egy azonosítási kérést küld a bankunk felé, az előfizetésnek megfelelő egyhavi összeggel. Fontos: bár érkezhet róla bank-SMS, és a bankszámlán is hiányzónak tűnhet a pénz, a Netflix valójában nem vonja le számlánkról az összeget. Egyszerűen csak így ellenőrzik, hogy egy valóban működő bankkártya adatait adtuk meg, mely mögött ténylegesen pozitív folyószámla-egyenleg áll.

Az összeget a Netflix csak befoglalja, ami nem egyenlő azzal, hogy megterheli vele a számlánkat. A terhelési igényt végül nem nyújtják majd be, így az ideiglenesen befoglalt összeg hamarosan újra elérhető lesz a bankszámlán. A kártya hitelesítése után a Netflix automatikusan egy érvénytelenítő kérelmet küld a pénzintézetnek, így a látszólagos probléma akár másnapra megoldódhat. Tapasztalatunk szerint azonban a bankok nem mindig ilyen gyorsak, de 2-3 héten belül mindenképpen felengedik majd az összeg zárolását.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglepő, micsoda élet zajlik egy autópálya feletti vadátjárón – videó

Meglepő, micsoda élet zajlik egy autópálya feletti vadátjárón – videó

Gergely Róbert lángosfutárnak állt

Gergely Róbert lángosfutárnak állt

Magyar cukrász maszkos Mikulásának sikeréről ír a Reuters

Magyar cukrász maszkos Mikulásának sikeréről ír a Reuters