szerző:
hvg.hu

Hosszú-hosszú éveket kellett rá várnunk, de mostantól végre Magyarországon is elérhetővé vált a tévézés nyugaton divatos, nekünk új formája.

A fix havidíj ellenében korlátlan filmezést és sorozatnézést kínáló Netflix népszerűségéről sokat elárul, hogy naponta 125 millió (!) órányi tartalmat néznek meg vele a felhasználók – abban a 60 országban, ahol elérhető a szolgáltatás. A Las Vegasban zajló CES 2016 technológiai kiállításon kiderült, ebbe a körbe mostantól szinte az egész világ, így Magyarország is beletartozik.

Az itthonról eddig elérhető, némi jóindulattal hasonló jellegűnek nevezhető szolgáltatások jellemzően pár százas kínálatával szemben a Netflix fontos tulajdonsága, hogy több tízezer, érdekes és aktuális film és sorozat található meg a katalógusában.

A Netflix alapcsomagja havi 8 euróba (kb. 2500 forintba) kerül, ezért cserébe hagyományos tévés minőségben, és egyszerre csak egy gépen lehet korlátlanul nézni a kínálatban szereplő rengeteg filmet és sorozatot. A havi 10 eurós (kb. 3100 forintos) csomagban már mindezt egyszerre két eszközön és HD minőségben lehet megtenni, a 12 eurós (kb. 3800 forintos) prémium csomag pedig egyszerre négy eszközön teszi lehetővé akár 4K-s (Ultra HD felbontású) tartalmak nézését.

©

Mindegyik csomagba beletartozik, hogy nem csak számítógépen lehet újtévézni, hanem androidos készülékeken (telefon + tablet), iPhone-on és iPaden, az arra alkalmas okostévéken, illetve játékkonzolokon is. A szolgáltatás lényege, hogy a nézni kívánt tartalmat nem kell letölteni, hanem azonnal elindítható a műsor, az adatfolyam élő netkapcsolattal folyamatosan biztosítja a mozizást.

A Netflix egy próbahónapot mindenkinek ingyen biztosít, a szolgáltatásra itt lehet rá regisztrálni. (Fontos: úgy tűnhet, mintha az ingyenes próbahónapért is pénzt vonnának le, de valójában ez nem így van.)

Az amerikai vállalat egyébként olyannyira komolyan veszi a tévézést, hogy nem csak filmezési lehetőséget kínálnak, hanem különféle kiegészítőket is kitalálnak. A legutóbbi fejlesztésük egy olyan zokni, ami az elalvást érzékelve leállítja a műsort, és később onnan folytatja a lejátszást, ahol a kedves tévénéző elaludt.

Ha érdeklik a most már itthon is elérhető Netflix hírei, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Filozófiaprofesszor a New York Times-ban: Orbán Viktor fasiszta

Filozófiaprofesszor a New York Times-ban: Orbán Viktor fasiszta

Magyar film nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál nagydíját

Magyar film nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál nagydíját

Hosszabb türelmi időt kaphatnak a kúttulajdonosok

Hosszabb türelmi időt kaphatnak a kúttulajdonosok

Meghibásodás miatt leáll Paks 2. blokkja

Meghibásodás miatt leáll Paks 2. blokkja

A lakástakarékot ugyan beszántották, de itt van nekünk 5 kiváló mém

A lakástakarékot ugyan beszántották, de itt van nekünk 5 kiváló mém

Birkafelvonulás Madridban

Birkafelvonulás Madridban