szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbi telefongyorsítós módszer hatásos lehet, és csak látszólag jár áldozattal.

Sokak kedvenc appja telefonjukon a Facebook, azonban az alkalmazás nem mondható a legtökéletesebbnek. Mert az ugyan igaz, hogy mindaz megtekinthető rajta, mint ami az asztali számítógépes Facebookon is, azonban az appban bugok vannak, igen felfújt a kódja, és nemcsak hogy önmagában lassú néha, de még a telefon teljesítményére is hatással van.

Mindezt egy reddit felhasználó derítette ki, akinek kísérletéről többek között a Rebrn is beszámolt. Egy LG G4-es telefonnal futtatott le DiscoMark benchmarkot,13 tesztet végzett el, a Facebookkal, illetve a Facebook Messengerrel, és nélkülük.

Egyértelműen azt találta, hogy az egyéb appok jóval gyorsabban indultak, ha a telefont megszabadította a Facebooktól, 15 százalékkal gyorsabb lett a készülék, és ez már meglepően nagy szám. Persze az, hogy melyik telefon és melyik processzor hogyan reagál a Facebook app eltávolítására, nem egyforma (a tesztet bárki lefuttathatja), de általában igaz a következtetés, hogy a felduzzasztott kódú Facebook app bizony nagyon megterheli az okostelefonokat.

©

A Facebook alkalmazást egyébként már csak azért is nyugodtan letörölheti a telefonjáról, mert van egy módszer, amellyel anélkül is kényelmesen tudja használni magát a Facebookot, majdnem teljesen ugyanúgy, mint eddig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Összevesztek azon, ki hozza a vodkát, késelés lett a vége

Összevesztek azon, ki hozza a vodkát, késelés lett a vége

Teljesen leáll az oktatás jövő héten a járvány miatt egy budapesti iskolában

Teljesen leáll az oktatás jövő héten a járvány miatt egy budapesti iskolában

Titkolja az Agrárminisztérium a Rogán Barbara családjához köthető milliárdos pályázat részleteit

Titkolja az Agrárminisztérium a Rogán Barbara családjához köthető milliárdos pályázat részleteit