szerző:
hvg.hu

Ezerszámra osztják meg a Facebookon azt a fotót, melyen egy “központi telefontartóba” gyűjtve láthatók a mobilok.

“Nem rossz ötlet”, “minden iskolában ezt kéne” és más, hasonlóan egyetértő megjegyzésekkel osztották meg már több mint ötezren azt a fotót, ami új kiegészítőt javasol az iskolákba. A mobilgyűjtő dobozkába még az óra elején minden diáknak bele kellene tennie a telefonját, így az órán nem nyomkodhatná senki a készüléket.

©

Az okostelefonok elterjedésével egyre több oktatási szakértő érvel amellett, hogy nem feltétlen akadályozni kellene az okostelefonok osztálybéli használatát: a készülékekben lévő rengeteg technikai lehetőség akár ki is használható a tanórán, például fizikai kísérleteknél. Az pedig, vélik többen, hogy egy unalmasan megtartott óra esetében a diákok inkább chatelnek, nem újdonság: régen is ezt tették, csak akkor még az órai levelezés volt a Facebook Messenger.

Ha van véleménye, mondja el nekünk hozzászólásban a Facebookon! Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!