szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 20. század popkultúrája is sokféle víziót vázolt arról, hogy eleink miként és miféle környezetben képzelték el a jövőt – azaz napjaink világát. Valamire azonban mintha nem számítottak volna: jelesül, hogy a technológiai változások alapja a kommunikáció forradalma, az információáramlás és az adatgyűjtés lesz. Legyen szó a hétköznapi élet bármely területéről, a trend ugyanaz: minden mindennel mindenhol mindig kapcsolatban van. De mit jelent mindez, azaz a dolgok internete (IoT) a gyakorlatban? Ha van rá 10 perce, elmagyarázzuk egy igen látványos formában.

Oly sok minden mellett a technológiai fejlődés átalakított a történetmesélés módját is – erre példa az a PiQ névre hallgató megoldás is, amit a fejlődés bemutatához használunk Egy speciális képalkotással készült rövid videóról van szó, ami bár a képernyőn fut, de nagyban emlékeztet a nyomtatott magazinok hangulatára is.

Számítógépen a nyíl billentyűkkel, telefonján pedig az ujjával jobbra-balra húzva lapozhat az egyes oldalak között, az oldalon belül pedig lefele görgetve olvashatja el a teljes tartalmat.

Fontos: a látványos anyag nagyjából 25 megányi adatforgalommal jár, így netkapcsolattól függően 30-60 másodpercbe is telhet, mire betöltődik. Ha ez megvan, javasoljuk, hogy kattintson a videó alján megjelenő sáv jobb sarkában lévő második gombra, így a PiQ teljes képernyős nézetre vált – és már indulhat is az utazás az egyre inkább jelenbe hajló közeljövőbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem járnak a hétvégén a villamosok a Szabadság hídon és a Kiskörúton

Nem járnak a hétvégén a villamosok a Szabadság hídon és a Kiskörúton

Ivanka Trump is gyászolja a 46 évesen meghalt amerikai sztárvállalkozót

Ivanka Trump is gyászolja a 46 évesen meghalt amerikai sztárvállalkozót

Meddig fújják az ismeretlen elektromos autógyártók tőzsdei lufiját?

Meddig fújják az ismeretlen elektromos autógyártók tőzsdei lufiját?