szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megkérdezi valaki nevét, beírja a Facebook keresőjébe, kiválasztja, melyik is lehet ő... A Facebook új módszerével a név ismerete nélkül is pillanatok alatt megtalálhat valakit, és bejelölheti vagy azonnal el is kezdhet chatelni vele.

Majd bejelöllek Facebookon – szoktuk ezt mondani, ha új ismerőst szerzünk, de a közösségi oldal is érzi, hogy ez több szempontból nem a legjobb megoldás a kapcsolatfelvételre. Egyrészt mert a Facebook keresője még mindig nem az igazi, azt a bizonyos Szabó Esztert vagy Kovács Istvánt megtalálni már kihívásnak számít. Az is probléma, ha elfelejtjük az illető nevét, mire a bejelöléshez érnénk, de az is lehet, hogy a profilképe nem olyan, amiről felismerhető az illető, ha egyáltalán ő van rajta.

Ezt a problémát orvosolja a képen látható villámgyors megoldás.

©

A Messenger Codes lényege, hogy az üzenetküldő alkalmazáson belül egy QR-kódhoz hasonló minta lesz a messengeres profilképünk környékén. Ezt megjelenítve kell az új ismerős mobiljához tartani az okostelefonunkat, a másik fél mobilján pedig a Messengeren belüli, erre kialakított felismerőt kell elindítani. Egy pillanat alatt engedélyt kap mindkét fél arra, hogy egymással chateljen, így többé az sem fordulhat elő, hogy észrevétlenek maradjanak nekünk küldött üzenetek.

Érkezőben van a Messenger Links funkció is, ezzel egyéni messengeres linket kapunk a profilunkhoz (ilyen formában: m.me/felhasználónév), erre kattintva azonnal üzenetet tud nekünk küldeni új ismerősünk.

Ezeket a megoldásokat már el is kezdték terjeszteni a felhasználók között, a következő hetekben mindenkinél megjelenik.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új tévécsatornát indít Mészárosné Kelemen Beatrix cége

Új tévécsatornát indít Mészárosné Kelemen Beatrix cége

Amikor beütnek a látomások és a rémálmok: David Lynch 75 éves

Amikor beütnek a látomások és a rémálmok: David Lynch 75 éves

Heteken belül jön az oltásigazolvány, lazításról egyelőre nem lehet szó

Heteken belül jön az oltásigazolvány, lazításról egyelőre nem lehet szó