szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Ha a végtelen jelet látja, akkor nem kell aggódnia, más esetben érdemes változtatnia a jelszaván.

A legtöbbek által használt és egyben legveszélyesebb jelszavak listáját sajnos még mindig az "123456" vezeti, de sok más, kevésbé egyértelműen rossz jelszó is könnyen feltörhető. Legyen bármi is a jelszava, érdemes most beírni a BetterBuys kalkulátorába, ahol jó eséllyel meg fog lepődni rajta, hogy a leggyakoribb, gépi erővel próbálgatásos módszerrel milyen rövid idő alatt lehet feltörni.

A jelszavát a "Test a New Password" ablak a "Password" feliratához írja be. (A szolgáltatás nem tárolja a jelszavát, de még ha tárolná is, mivel felhasználónevet sehol nem rögzít, így nem is menne semmire önmagában egy jelszóval.) Itt rögtön kiderül, hogy az "12345" jelszóval ellátott fiókok például egy pillanat alatt veszélybe kerülnek, konkrétan 25 ezredmásodperc alatt.

©

A jóval hosszabb jelszavakat már jóval nehezebb próbálkozással feltörni, egy 11 karakteresre például már egy évtizednyi időt mutat az oldal. De számít persze az is, hogy ne egymás után következő számok sorozatát adjuk meg. Sőt, az sem árt, ha a jelszavunk komplex és értelmetlen – de annyira azért értelmes, hogy mi magunk könnyen meg tudjuk jegyezni.

Ha továbbkattint, máris mutatjuk a módszert, mellyel 1 perc alatt csinálhat magának könnyen megjegyezhető jelszót, amit senki nem fog kitalálni, még egy gép is nehezen boldogulna vele.

Ha máskor is szeretne kapni hasznos tippeket az erős jelszavakhoz, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Első kémfotók a 700 lóerős Mercedes-AMG S63e-ről

Első kémfotók a 700 lóerős Mercedes-AMG S63e-ről

Itthon is bemutatkozott az Opel Mokka - elektromos változatban is

Itthon is bemutatkozott az Opel Mokka - elektromos változatban is

Tagadta a bűnösségét a férfi, aki megpróbált megerőszakolni egy nőt a VII. kerületben

Tagadta a bűnösségét a férfi, aki megpróbált megerőszakolni egy nőt a VII. kerületben