szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A videójáték-grafika 63 éves fejlődéséről készült videó első és utolsó percei közötti különbség magáért beszél.

Az 1952-es Nimrod volt az első olyan számítógép, amelyet videójátékokra is terveztek, persze ezek grafikája igen kezdetleges volt. Ez látható ennek a videónak az első jelenetén, majd következnek sorra a grafikai szempontból legfontosabb újításokat hozó példák. A videójáték-grafika 63 éves történetét mutatja be a 12 perces összeállítás.

Fotók is jól illusztrálják, hogy az elmúlt évtizedekben mennyit fejlődött a videójátékok grafikája: az itt bemutatott képen a leglátványosabb a fejlődés, de a napokban megjelent új Doom trailere is alkalmat adott arra, hogy az 1994 és 2016 közötti időszakot összehasonlítsák.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!