szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A billentyűzet backspace gombja eddig az előző oldalra mutató gyorsbillentyűként funkcionált, de a véletlen megnyomás sokaknak felvitte a vérnyomását.

Jó dolog a gyorsbillentyű, ám a Google Chrome-ban van egy, aminek nem kifejezetten örülnek a felhasználók. A backspace gomb lenyomása a böngészőben arra ad utasítást, hogy visszatérjen az előző lapra, ami – ahogy ezt mi magunk is napi szinten tapasztaljuk a szerkesztőségi rendszerünkben – főleg akkor lehet rendkívül bosszantó, ha épp egy űrlapot tölt ki az ember.

A Google mérési adatai szerint az oldallátogatások 0,04 százaléka a backspace megnyomásából ered, az esetek 0,005 százalékában pedig mindez úgy történik, mert a felhasználó egy űrlap kitöltése közben nyomja le a gombot. A felhasználók emiatt rengeteg panaszt tették már a Google-nél (ilyenkor ugyanis elveszik az űrlap tartalma, és elölről kell kezdeni a kitöltést), ezért a fejlesztők úgy döntöttek, kiiktatják ezt a lehetőséget.

©

A gyors visszalépésre azonban ezután is lesz mód a böngészőben: akinek hiányozna a backspace adta lehetőség, próbálja ki az Alt + balra nyíl kombinációt.

A backspace funkciójat egyelőre csak a fejlesztőknek szánt Chorme Canary-ban iktatták ki, de egy következő frissítéssel valószínűleg mindenki tapasztalhatja majd a változást.

Ha máskor is tudni szeretne a Chrome újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!