szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kell folyton a töltőt figyelni, mégis tudni fogja, mikor jött el az ideje, hogy levegye telefonját róla.

Pár napja mutattunk egy androidos appot, amelyik figyeli a töltőre tett telefont. Természetesen az iOS-ek sem maradnak hasonló alkalmazások nélkül, ezúttal a BatteryFull + (Alarm) nevű appot ajánljuk figyelmükbe. Ez az app ugyan nem új, viszont 2009-es debütálása óta szilárdan tartja első helyét a hasonló célú alkalmazások között. Talán azért, mert nincsen túlbonyolítva: a feladata, hogy hangjelzéssel figyelmeztessen, ha teljesen feltöltődött a telefonunk, vagy legalábbis elérte az előre beállított 90, 80 vagy 70 százalékos szintet (több lehetőség nincsen).

©

Az app a megnyitása után mutatja az aktuális töltöttségi szintet, illetve egy kattintás után azt is, hogy még mennyi ideig netezhetünk (3G), beszélhetünk, YouTube-ozhatunk, meddig maradhat standby állapotban a telefonunk, stb. A kezdőképernyőn bal felső sarkában lévő i betűs ikonra kattintva jutunk el a beállításokhoz, itt határozhatjuk meg a már említett töltöttséget, illetve hangjelzést választhatunk az értesítéshez.

A töltőre tett telefont ezután nem kell figyelnünk, hiszen halljuk, ha elérte a választott töltöttséget. Viszont a hangjelzés addig megmarad, amíg ez a töltöttség, ezen felül csak akkor hallgat el, ha bezárjuk az appot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!