szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lassan már szavakat sem kell használnunk, oly sok mindent fejezhetünk ki a hangulatjelekkel. Most többtucatnyi újabb szimbólummal bővült a kínálat.

Hivatalos a Unicode 9.0-s verzió, amely – többek között – 72 új emojit hozott. Van már bacon (ha esetleg tudatnánk, hogy mit reggeliztünk), keresztbe tett ujjak, szelfiző kéz, homokra csapó tenyér, félbevágott kivi, elhervadt virág, gyík, pillangó, bohócfej, hazudó arc (ugye-ugye, ott a Pinokkió-orr) hogy csak néhányat említsünk közülük. Ne keressünk azonban óvszert vagy puskát a jelek között, a puska eltávolításának okáról itt írtunk.

©

Aki kíváncsi valamennyi új emojira, az megtekintheti ezeket a Unicode honlapján.

Az új emojik elérhetők lesznek az Android N-ben, amelyik nyáron érkezik és a Windows Anniversary frissítésben, ugyancsak nyáron. Az iOS bétában egyelőre nincsenek benne, de a végső, ősszel érkező változatban már valószínűleg ott lesznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!