szerző:
hvg.hu

A Google-keresések változása most is érdekes, sőt meglepő következtetésekre ad okot.

A szó szoros értelmében felbolydult Európa, sőt közvetve a világ a tegnapi brit népszavazás eredményétől: a szavazók 52 százaléka, azaz a többsége, az EU elhagyása mellett döntött. A részletekről, a politikai, gazdasági, sőt a Magyarországot is érintő következményekről itt olvashatnak.

A népszavazás tétje ezúttal tényleg óriási volt, a britek egy olyan szövetség lehagyásáról döntöttek, amelyik immár az egyetlen szimbóluma volt az európai kontinens egységének. De vajon miért döntöttek így az emberek? Megfontoltan, tudatosan, a tények ismeretében? Nos, a Google-keresések valami másra utalnak – számolt be a The Verge.

A Google Trends Twitter-oldalán ugyanis  egy érdekes információ jelent meg: 250 százalékos növekedést, igazi csúcsot tapasztaltak abban a keresésben, hogy „mi történik, ha elhagyjuk az EU-t?”. A kérdés persze nem meglepő, sőt igencsak jogos, feltéve, hogy időben teszik fel. A keresési csúcsot azonban – és ez az igazán fura – a népszavazás lezárása után tapasztalták. De olyan kérdés is hasított (Birminghamben), hogy mi az EU-népszavazás, és ismét csak a voksolás után.

©

Úgy tűnik, jegyzi meg a The Verge, a briteknek elég volt a „szakértőkből”, inkább egy-egy kihegyezett kérdésre (pl. migráció, beleértve az európai gazdasági migránsokat is) fókuszáltak, ahelyett, hogy maguk mentek volna utána a kérdésnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!