szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Van olyan ország, ahol kifejezetten kevesebbet alszanak a mostani futball-rangadó miatt, és erre a viselhető eszközök derítettek fényt.

A Withingsnél (amelynek különféle okoseszközeit időről időre mi is bemutatjuk) az aktivitási és alvási adatokat vizsgálták a foci EB eddig eltelt napjai alatt. Korábban már kiderítették, hogy az észak-európaiak valamivel többet alszanak, mint a Dél-Európában lakók, azonban a foci-Eb követésében eddig nem volt különbség a kontinens két része között.

Az alvási adatok elemzése során ebben az évben az derült ki, hogy a legtöbb helyen egyensúlyban tudták tartani a szurkolást és az alvást, azaz nem változtak lényegesen a szokások, egyetlen ország kivételével, és ez az ország Szlovákia.

©

Az ötmilliós közép-európai ország, úgy tűnik, ilyen módon is támogatja jól szereplő csapatát, ugyanis a foci-Eb első hetében a szlovákok összességében 50 perccel kevesebbet aludtak, mint máskor. A második helyen a svájciak állnak, ők 10 perccel kevesebbet pihennek.

Az izgalmasabb rész, az egyenes kiesés azonban még csak most következik. A Withingsnél ígérik, továbbra is figyelik az alvási adatokat, persze – hangsúlyozzák – ezek teljesen anonimek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az USA-ban már elkezdődött: ismét felütötte a fejét a vécépapírhiány

Az USA-ban már elkezdődött: ismét felütötte a fejét a vécépapírhiány

Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt

Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt

855 lóerős lett a legdurvább Mercedes C-osztály

855 lóerős lett a legdurvább Mercedes C-osztály