szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokan gondolják úgy, hogy figyeli őket a Google. Egy 30 éves oklahomai férfi azonban túlment minden elfogadható dohogáson, és meglehetősen egyedi módon adott hangot a megfigyelés miatt érzett idegességének.

Letartóztattak egy oklahomai férfit, Rual Murillo Diazt, azzal vádolva őt, hogy többször is megtámadta a Google campusát – számolt be az NBC. Először május közepén dobott két, sörösüvegből készített Molotov-koktélt a Google campusra, egészen közel a Google Street View autójához. Bár a környező terület lángba borult, az autóba csak minimális kár keletkezett.

Diazt két másik esettel is összefüggésbe hozták, elsősorban azért, mert az autója, egy 2004-es szürke Volkswagen Touareg mindkét helyszínen ott volt. Egyszer belőttek a Google-székház egyik ablakán, egyszer pedig felgyújtották a Google önvezető autóját. A házkutatás során egy csőbombát is találtak a férfi lakásán, illetve egy pisztolyt az autójában. Diaz elmondta, hogy rettenetesen idegesíti, hoyg megfigyeli őt a keresőóriás, észrevételeit egyébként naplóban is rögzítette.

A férfi előzetes letartóztatásba került, és ha bűnösnek találják akár 20 évet és 250 ezer dolláros pénzbüntetést is kaphat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!