szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rólad szólnak a hírek, veled van tele a sajtó – nincs rá jobb szó, tényleg őrület, ami a Nintendo Pokémon GO alkalmazásával történik.

Még csak egyetlen hete jelent meg a Pokémon GO nevű, a virtuális valóságot a hagyományossal ötvöző app, de az Egyesült Államokban máris a történelem eddigi legnépszerűbb telefonos játékává vált. A SurveyMonkey szerint az amerikai játékosok száma már megközelíti a napi 21 milliót, így megdőlt a Candy Crush Saga korábbi, 20 milliós rekordja.

És hogy az őrület már mindenkit utolért, azt jól mutatja a floridai WTSP 10 hírcsatorna esete. Bobby Deskins éppen a szokásos reggeli időjárás-jelentését prezentálta, amikor Allison Kropff hírolvasó a telefonjába feledkezve – pokémon után kutatva – elvétette az útvonalat, és a kamera előtt sétált át. (Elvégre miért ne lehetne egy tévéstúdió átellenes sarkában egy pokémon, ha már a wc-n és még furcsább helyeken is felbukkanhat.)

Hogy az eset véletlen vagy megtervezett volt-e, az kérdéses, de a tévés meteorológus reakciója alapján úgy tűnik, hogy ha szándékos is volt a geg, őt nem avatták be előzetesen a kollégái.

Bárhogy is, egy pokémonra vadászó kolléga átvonulása talán még mindig kevésbé kínos, mint egy élő adás közben beugró Windows-frissítés.

Ha ez érdekes volt, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!