szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem lesz az Apple legfürgébb chipkészlete az A10-es, de ezért jobb lesz annál, mint ami az iPhone 6s-be került – így foglalható össze az, amit az Apple A10 első benchmarkjai mutatnak.

Szeptemberben jelenik meg az iPhone 7-es, amelynek várhatóan hasonló lesz a felépítése, mint az elődeinek, viszont nagyobb lesz az akkumulátora, jobb lesz a kamerája, új iOS fut majd rajta és a munkavégzésről a cupertinói cég újgenerációs processzora, az Apple A10 gondoskodik majd.

De vajon milyen teljesítményt kínál ez az új chipkészlet? Nos, már megjelentek az első banchmarkok a Geekbenchen, és az eredmények alapján kijelenthető, hogy a 16 nm-es FinFET technológiával készült modell teljesítménye nagyjából az A9X szintjén található.

©

A Geekbench 3 egymagos tesztjén ugyanis 3000 pontot szerzett, csak valamivel kevesebbet, mint az A9X (3010). Ez utóbbi került egyébként a két iPad Pro modellbe, amelyek jelenleg a leggyorsabb iOS-es készülékek. Az A9-nél (2519 pont) viszont 20 százalékkal jobb eredményt produkált – A9-es processzor található az iPhone 6s-ben és az iPhone 6s Plusban.

Nincs mit szégyenkeznie az A10-nek, ráadásul az egymagos teszt eredményeiből még felesleges végérvényes következtetéseket levonni, azért voltak, akik jobb eredményt vártak tőle, és úgy gondolják, hogy vagy nem futott teljes sebességen, vagy az Apple ezúttal inkább a jobb energiahatékonyságra összpontosított a teljesítmény növelése helyett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!