szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismét egy óriási felvásárlásra kerül sor a tech-iparágban, elkel az ARM.

Szinte minden hónapban kinyitja valaki a pénztárcáját, hogy felvásároljon egy nagy tech-céget. A júliusi kiszemelt a brit székhelyű, chiptervező ARM lett, és a japán távközlési óriás a SoftBank vetett rá szemet. Olyannyira, hogy meg is született köztük a megállapodás, és a SoftBank összességében 32 milliárd dollárt (kb. 9 ezer milliárd forint) fog fizetni az ARM-ért.

Az ARM-tervezésű chipek igen elterjedtek, ott vannak szinte minden nagynevű okostelefonban (beleértve az iPhone-t is, ugyanis az Apple anno úgy döntött, nem az Intel processzorait részesíti előnyben), számos tabletben, szerverekben, set top boxokban, sőt még néhány Cromebookban is. Fontos szerepet fognak betölteni az autóiparban, az intelligens otthonok készülékeiben és az IoT-eszközökben is.

©

Az ARM amúgy nem gyártja, hanem tervezi a chip-architektúrákat, amelyeket más vállalatok (pl. Samsung, Qualcomm, Nvidia stb.) licencelnek.

A mostani megállapodás értelmében az ARM továbbra is független cégként működik majd, a központja is megmarad, és a felső vezetésében sem terveznek változást. A dolgozók számát azonban emelné a SoftBank, mind az Egyesült Királyságban, mind azon kívül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Federica Pellegrini vírustesztje negatív, talán indulhat is Budapesten

Federica Pellegrini vírustesztje negatív, talán indulhat is Budapesten

Gergely Márton: A Joe, a rossz és a csúf

Gergely Márton: A Joe, a rossz és a csúf

Hadházy bement a rendőrségre és szólt, ő fotózta le Mészáros Lőrinc harckocsiját

Hadházy bement a rendőrségre és szólt, ő fotózta le Mészáros Lőrinc harckocsiját