szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ legnépszerűbb nyelvtanító eszközének fejlesztői egy új iPhone-os alkalmazással rukkoltak elő, amely az eredetinél is könnyebb és egyben játékos módját kínálja a szavak memorizálásának – ezt is ingyen.

Egyelőre csak iPhone-ra és iPadre tölthető le, de hamarosan androidos készülékekre is érkezik a Tinycards, ami ingyenes és nagyon könnyű módját kínálja a nyelvtanulásnak. Talán sokat elmond használhatóságáról már az is, hogy a világ legnépszerűbb nyelvtanító eszköze, a szintén ingyenes Duolingo fejlesztői találták ki. Az alapötlet már ősrégi, hiszen memóriakártyákról van szó, de mellétettek egy igen jó megvalósítást.

Belépésnél csak meg kell adni pár érdeklődési kört, majd két oldal jelenik meg. Az egyiken a témakörök szerinti kurzusok, a "Trending" menüpontban pedig a legnépszerűbbek. Itt több nyelven különböző témákban lehet választani leckék között. Bármelyikre is kattintunk, megjelennek a különböző képeket mutató kártyák, amelyet megérintve előbukkan a kártyán látott szó írott változata.

©

Jönnek sorban a kártyák, majd a feladatok is: olykor 2-3 lehetőség közül kell kiválasztani a helyeset, de egy idő után már le is kell írni az adott szót az adott nyelven.

Játékos módszer tehát, de szórakozva tanulhatunk angolul akkor is, ha egy korábban ajánlott oldalon sorozatokat nézve fejlesztjük szókincsünket.

Ha értesülni szeretne az alkalmazás androidos változatának megjelenéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jobban van Böjte Csaba

Jobban van Böjte Csaba

Az USA hivatalosan is kilépett a Nyitott Égbolt fegyverkorlátozási egyezményből

Az USA hivatalosan is kilépett a Nyitott Égbolt fegyverkorlátozási egyezményből

Kicsivel 8 millió forint felett startol itthon a Corolla-alapú Suzuki Swace

Kicsivel 8 millió forint felett startol itthon a Corolla-alapú Suzuki Swace