szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A különálló Messenger ellen sokan tiltakoztak, és sokan ígérgették azt is, hogy rájuk márpedig nem fogja rákényszeríteni az akaratát a Facebook. Nos, úgy tűnik, vége a tömeges ellenállásnak.

Aki látta a Közösségi háló című filmet, az nagyjából el tudja képzelni, micsoda mérföldkő lehetett Mark Zuckerbergék számára, amikor a Facebook-felhasználók száma elérte az egymilliót. A napokban ismét ünnepelhetett a fejlesztői csapat, csak épp egy kicsit nagyobb lett a lépték: bejelentették, havonta 1 milliárd ember használja a közösségi oldal üzenetküldő alkalmazását – igaz, a Messenger nélkül már nem is nagyon lehet hozzáférni telefonon a facebookos üzeneteinkhez.

A Facebook számszerűsítette is, hogy mennyire szeretjük (és használjuk) a Messengert. Ezek szerint naponta 22 millió gifet küldünk egymásnak, vagyis másodpercenként 254-et. Eddig 1,2 milliárdszor játszottunk a kosárlabdás játékkal, ami 975 ezer NBA-s szezonnak felel meg. Népszerű a foci is, az eddigi 250 millió lejátszott játékból 4,9 milliószor lehetne megrendezni a 2016-os foci-Eb-t. Anyák napjára 300 millió virágos matricát küldtünk el, ami 850-szer több, mint ahány gyerek születik naponta a világon.

A Messenger egyébként a negyedik olyan Facebook-alkalmazás, ami átlépi az 1 milliárd felhasználós álomhatárt: eddig a csoportkezelést könnyítő Groups és a Zuckerbergék által birtokolt WhatsApp volt erre képes, és természetesen maga a Facebook. Az Instagram szénája sem áll rosszul.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Máris megtámadták a tervezetet, amely betiltaná Kaliforniában a hagyományos autók forgalmazását

Máris megtámadták a tervezetet, amely betiltaná Kaliforniában a hagyományos autók forgalmazását

Szijjártó: Marad a határzár októberben is

Szijjártó: Marad a határzár októberben is

Nem engedték be a Színművészetire a leendő kancellárt

Nem engedték be a Színművészetire a leendő kancellárt