szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nagy melegben kifejezetten praktikus a térkép, ami egyetlen térképen mutatja meg az ország összes ivókútját, ahonnan ingyen lehet ivóvizet szerezni.

Komoly fába vágta a fejszéjét a kerékpáros közlekedéssel foglalkozó Minimal Mass csapata: egy online térkép segítségével szeretnék megmutatni, Magyarország közterületein hol található olyan kút, amiből iható víz folyik. Eddig több mint 6600 ilyen pontot sikerült feltüntetniük, a számukat pedig bárki növelheti.

A Közkutak nevű weboldalon Magyarország térképe látható, amin a nagyvárosoknál feltüntetett, sötétsárga, citromsárga és zöld színű körbe írt szám jelzi, az adott térségben hány darab ivókút található. Minél jobban ráközelítünk az adott területre, annál pontosabban mutatja a térkép, hol található a vízvevő hely. A képernyő bal oldalán látható keresőmező segítségével nemcsak várost, egy pontosabb helyszínt is megadhatunk – például Szeged, Széchenyi tér –, így a térkép rögtön az adott helyre ugrik.

©

Ha valaki szeretne plusz helyszíneket hozzáadni a térképhez, a képernyő jobb felső sarkában található toll ikonra kell kattintania. A pontok módosításának és felvitelének menetéhez a toll ikon mellett lévő gombra nyomva tudhatunk meg részleteket.

©
©

Sajnos a térképnek nincs mobilra optimalizált változata, viszont ezzel együtt is használható. Az aktuális pozíció feltüntetésére szolgáló gomb viszont nem működik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Telefonon is játszható a legendás Magic – majdnem úgy, mint a papírkártyákkal

Telefonon is játszható a legendás Magic – majdnem úgy, mint a papírkártyákkal

Már több mint 37 ezer áldozata van a járványnak Ukrajnában

Már több mint 37 ezer áldozata van a járványnak Ukrajnában

Élesebbé vált a verseny a gimnáziumi helyekért

Élesebbé vált a verseny a gimnáziumi helyekért