szerző:
hvg.hu

Megannyi szomorúbb apropó után most a riói olimpia szolgálatába állították a Facebook profilkép-színesítő eszközét. Pár kattintással megmutathatja a világnak, hogy ön a magyaroknak drukkol.

A Facebook-profilképünket kiszínező funkciója legtöbbször sajnos terrorcselekmények után kerül előtérbe, amikor a szolidaritást fejezhetjük ki segítségével. Most azonban a Facebook aktiválta az olimpiai eszköztárat, így egy jóval vidámabb, de szintén fontos témában is könnyen megmutathatjuk, kivel is vagyunk.

A magyar zászlós profilképkeretet ezen az oldalon tudja hozzáadni saját fotójához. Kattintás után először a kép jobb felső sarkánál lévő lenyíló menüből válassza ki a Rio 2016-ot – a lista elemei betűrendben vannak, így gyorsan meg lehet találni. Ezután görgessen le a különféle zászlók között, amíg szembe nem jön a magyar, erre kattintson rá.

©

Ezután még igazgathatja is egy kicsit a fotóját, hogy minél jobban mutasson az alulra kerülő kerettel. Jobb alul azt is megadhatja, hogy a Facebook egy idő után automatikusan visszaállítsa-e az eredeti, színezés nélküli képet, de ezt természetesen intézheti majd saját maga, kézzel is. (Ebben az esetben a jobb alsó lenyitható menüben a „soha” opciót kell választani.)

Ha máskor is elsők közt szeretne tudni a Facebook új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!