szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint egymilliárd aktív használója van a WhatsAppnak, ezért is kínos, ha valamilyen hibát találnak benne.

Az egyik iOS-es biztonsági szakértő, Jonathan Zdziarski aggasztó jelenségre hívta fel a figyelmet a WhatsApp legutolsó verziójával kapcsolatban: az alkalmazásból állítólag nem lehet maradéktalanul eltávolítani a beszélgetéseket, még akkor sem, ha a felhasználó a Minden beszélgetés törlése opciót választja (például mert helyet szeretne felszabadítani a telefonján vagy csak nem akar digitális nyomokat hagyni).

A szakértő szerint az app meghagyja a beszélgetések nyomait, nem írja felül azokat, így a megfelelő módszerekkel visszaállíthatók a beszélgetések. Szerinte a végleges törlés egyetlen módja az, ha magát az appot is töröljük. Ez persze nem jelenti azt, hogy pánikolni kellene az iOS-es WhatsApp használóinak, hiszen nem arról van szó, hogy biztonsági rés tátongana a WhatsAppban, amellyel a hackerek hozzáférhetnek az adatainkhoz, mindössze arról van szó, hogy nem árt tudni, egyelőre visszaállíthatók a beszélgetések a „végleges” törlés után, akár az eszközhöz történő fizikai hozzáféréssel, akár egy távoli backup után. Azt is nyilvánvalóvá teszi a szakember, hogy az app helyben tárolja az információkat, azaz nem a WhatsApp szerverein.

©

A szakértő azt is részletezi a blogjában, hogyan orvosolhatja a fejlesztő ezt a problémát. Egyébként nem csupán a WhatsAppot kritizálta, hasonló problémákat talált az Apple iMessage-énél is. A felhasználóknak is ad tanácsokat, például hogy nagyon erős iTunes-jelszót használjanak, ne engedélyezzék az iCloud backupot, illetve hogy időnként töröljék, majd telepítsék újra a WhatsAppot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Valami gond van a Vodafone-nál, sokan nem tudnak telefonálni [frissítve]

Valami gond van a Vodafone-nál, sokan nem tudnak telefonálni [frissítve]

Már több mint 37 ezer áldozata van a járványnak Ukrajnában

Már több mint 37 ezer áldozata van a járványnak Ukrajnában

Telefonon is játszható a legendás Magic – majdnem úgy, mint a papírkártyákkal

Telefonon is játszható a legendás Magic – majdnem úgy, mint a papírkártyákkal