szerző:
hvg.hu

Négy éve landolt a Marson a vörös bolygót vizsgáló Curiosity, a NASA pedig ezt egy jópofa játékkal ünnepli, amelyet számítógépen és mobilon is játszhat.

2012 augusztus 6.-án landolt a Marson a Curiosity Rover, amelynek egy új változatát majd 2020-ban küldik utána. A vörös bolygót vizsgáló robotjármű évfordulóját a NASA egy játékkal ünnepli, ezzel egyben felhívja a figyelmet arra, hogy a gép milyen munkát is végez pontosan.

A játék ide kattintva böngészőben is elkezdhető, de mobilon is megy, ehhez le kell tölteni az Androidra és iPhone-ra is ingyenes Gamee alkalmazást, amelyben a Mars Rover játékot kell keresni.

©

Négy módon irányítható a Curiosity: a felfelé nyíllal gázt adunk, lefelé fékezünk, a bal és jobb nyilakkal pedig hátra és előre dőlünk. Ahogy haladunk előre, mindig valamilyen új felfedezést tesz a marsjáró, például vizet is talál a vörös bolygón.

Vigyázni kell, mert könnyen felborulhat a Curiosity, de a tempót is kell tartanunk, hiszen ha kiesünk a képből, akkor vége a játéknak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!