szerző:
hvg.hu

Több mint 700 szabálysértési büntetést osztott ki a japán rendőrség két hét alatt. Az ok: a Pokémon GO.

Valamivel több mint két héttel ezelőtt indult el Japánban (is) a Pokémon GO, 2016 slágeralkalmazása (itt olvashatnak részletesen is a játékról). Japánban is pillanatok alatt magába bolondította a felhasználókat, ami még nem volna baj, azonban az már sokkal inkább az, hogy sokan járműt vezetve sem tudnak lemondani a zsebszörny-vadászatról.

Ez egészen odáig ment – számol be a Tokyo Reporter –, hogy a játék megjelenésétől számított két hét alatt 727 esetben kellett közlekedési szabálysértés miatt intézkednie a rendőrségnek. Gépkocsivezetők, motorosok, kerékpárosok egyaránt érintettek voltak. 15 esetben személyi sérülés is történt, 44-ben anyagi károkat okosztak a pokémonozó játékosok, ezen esetek felében kerékpárosok voltak a ludasak.

©

Persze nem csupán Japánban jelent problémát a vezetés közbeni pokémon-kergetés, nemrégiben például egy 19 éves ausztrál férfi hajtott be egy iskolába az autójával, korábban pedig egy amerikai ment neki egy fának. Még az Uber is figyelmeztette a sofőrjeit, hogy készüljenek fel a pokémonozó autósokra és gyalogosokra – adta hírül a Digital Trends. Közben a Pokémon GO frissítése már nehezebbé teszi az autózás közbeni vadászatot, mivel egy bizonyos sebesség felett haladva kevesebb szörnyet lehet találni. A változtatásokból a gyalogosok semmit sem vesznek észre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!