szerző:
hvg.hu

Esténként, munka után kellemes kikapcsolódást nyújthat egy kis rajzolás. A kreatív időtöltéshez egy remek minőségű, mégis ingyenes alkalmazás is elég.

A legjobb és egyben legegyszerűbb rajzoló alkalmazásnak érezzük az Androidra, iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető Tayasui Sketchest. Ezzel se papír, se semmilyen íróeszköz nem kell, mégis olyan, mintha kézzel rajzolnánk.

©

Csak meg kell nyitnunk az alkalmazást, máris egy üres lap fogad minket, a képernyő szélén pedig két lehetőség: a középsővel a rajzoláshoz szükséges eszközök közül lehet válogatni – illetve azok vastagságát állítani –, a szélsővel pedig a színek közül.

Akinek egy kicsi érzéke van a rajzoláshoz, nagyszerű képeket készíthet, és ehhez minden segítséget megkap. A szépen fogó virtuális ceruzák, tollak és filcek mellett például azzal, hogy egy határozott balra vagy jobbra húzó ujjmozdulattal visszavonhatunk módosításokat, így radírozni sem kell. Természetesen két ujjal zoomolni is lehet a képen belül.

A felső sávból elérhető menüben a rajz letöltése és megosztása mellett még egy nagyon érdekes funkció lapul: a kamera ikonnal videóra vehetjük a rajzolás folyamatát, amit letölthetünk, bármikor újranézhetünk és megoszthatunk.

Amennyiben pedig a rajzolás mellett a színezés is érdekli, ehhez is tudunk ajánlani egy remek, szintén ingyenes alkalmazást.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!