szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jelszóváltoztatásra fogja felszólítani felhasználóinak egy részét a neves felhőszolgáltató, a Dropbox.

Nincs ok pánikra, nem hackelték meg a Dropboxot, blogbejegyzésük szerint csupán elővigyázatosságból figyelmeztetik azokat a felhasználóikat, akik 2012 közepe előtt regisztráltak a Dropboxra, és azóta ugyanazt a jelszót használják, hogy ideje a jelszóváltásnak.

©

A Dropbox jelenlegi lépése mindenestre kapcsolatban állhat azzal, hogy 2012-ben rengeteg jelszó-felhasználói név szivárgott ki, és állítólag a Dropboxhoz is megpróbáltak betörni ezekkel, bár a felhőszolgáltatók szerint végül is nem tapasztaltak illetéktelen hozzáférést. Egyébként 2014-ben is hírbe hozták a Dropboxot milliós felhasználói adat kiszivárgása miatt, de akkor a szolgáltató állította, hogy mindez nem igaz.

Mindenesetre azóta is több nagy oldalt ért támadás, és mivel a felhasználók előszeretettel használják ugyanazt a jelszó-felhasználói név párost a különböző site-okon, érthető a Dropbox „megelőző” lépése. Aki hosszú ideje nem változtatott Dropbox-jelszaván, az hamarosan felszólítást kap majd ezzel kapcsolatban a szolgáltatótól. A Dropbox még egy jelszó-erősség mérőt is kínál, hogy tényleg nehezen lehessen feltörni az új jelszót. Aki viszont nemrégiben változtatott rajta, annak nincs semmi teendője. Mindezzel együtt a Dropbox melegen ajánlja a kétlépcsős hitelesítés engedélyezését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az internetkorban a táviratból legfeljebb a távirati stílus maradhat

Az internetkorban a táviratból legfeljebb a távirati stílus maradhat

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Home office vagy bejárás? Mi lesz az irodával a válság után?

Home office vagy bejárás? Mi lesz az irodával a válság után?