szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tényleg gond van a Galaxy Note7-ek felrobbanó akkumulátoraival, ezért leállítják a gyártást és visszahívják az összes eladott telefont.

A töltés közben kigyulladó vagy felrobbanó akkumulátorok miatt leállítja a Galaxy Note7 típusú okostelefonok eladását és kicseréli a már értékesített telefonokat a Samsung.

A gyártó pénteki közlése szerint a cég belső vizsgálata során kiderült, hogy a hibás akkumulátorok okozták a tüzet. Felhívták a figyelmet, hogy egymillió telefon közül mindössze 24 esetben fordult ez elő, azonban visszahívják az összes eladott telefont. A világ legnagyobb okostelefon-gyártója augusztus 19-én dobta piacra legújabb telefonját 10 országban, és eddig több mint 2,5 millió darabot adott el.

Az első hírek az akkumulátorok robbanásáról már mintegy egy héttel az első eladások után megjelentek, de ekkor még mindenki azt hitte, hogy csak elszigetelt esetekről van szó. Később a Samsung közleményt adott ki, amelyben azt írták, "részletesen vizsgálják" az esetet, de az új telefonok szállítását a szolgáltatókhoz már csütörtökön felfüggesztették, igaz, ekkor még nem lehetett tudni, pontosan mi áll a háttérben.

A Credit Suisse számításai szerint a visszahívás és az elhúzódó szállítások miatti bevétel-kiesés a legrosszabb esetben mintegy 5 százalékkal, 1,34 milliárd dollárral csökkentheti a cég idei működési eredményét. A mobiltelefon üzletág a Samsung Electronics első féléves eredményének 54 százalékát adta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megnéztük, mi a helyzet az MNB akciós hitelével: hamar elfogyhat a 2500 milliárd forint

Megnéztük, mi a helyzet az MNB akciós hitelével: hamar elfogyhat a 2500 milliárd forint

A NASA is beszáll az elektromos repülőgépekbe

A NASA is beszáll az elektromos repülőgépekbe

A klímakatasztrófa elleni közös stratégiáról egyezett meg több mint 150 ország

A klímakatasztrófa elleni közös stratégiáról egyezett meg több mint 150 ország