szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felhasználói segítségét kéri a YouTube a problémás videók kiválasztásához. De adnak is cserébe valamit.

A YouTube népszerűsége nemcsak áldás, átok is egyben, a videómegosztóra percenként (!) felkerülő 400 órányi anyag moderálása tulajdonképpen megoldhatatlan akadály elé állítja az üzemeltetőket. Vannak persze algoritmusok, amik felismerik az olyan felvételeket, melyek valamilyen módon sértik a felhasználási feltételeket: uszítanak, sértők vagy egyszerűen csak nézhetetlen minőségűek. De szükség van emberi erőforrásra is, ezért bevonják a felhasználókat, de adnak is nekik érte valamit.

A Heroes néven elindított önkéntes moderátori program leírása szerint a csatlakozó felhasználók feladata, hogy megjelöljék a kifogásolható tartalmakat, feliratozzák a felvételeket, és adott esetben hasznos tanácsokkal lássák el a YouTube Fórum többi felhasználóját.

Munkájukért cserébe pontokat kaphatnak a résztvevők, amik segítenek a különböző szintek elérésében. Összesen öt ilyen létezik, az elérésükhöz pedig egyre többet és jobban kell a YouTube-nak dolgozni.

Az ötödik szintet elérők egyrészt meghívást kapnak a YouTube Heroes találkozóra, másrészt a többiek előtt megkapják a videós oldal új funkcióit. (És azon sem lennénk meglepődve, ha a jutalmak listája hamarosan bővülne a Google Drive-hoz szerezhető extra gigabájtnyi tárhellyel.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Benyújtja a lemondását az olasz miniszterelnök

Benyújtja a lemondását az olasz miniszterelnök

Minden idők legjobb digitális startjával rekordot döntött a Cyberpunk 2077

Minden idők legjobb digitális startjával rekordot döntött a Cyberpunk 2077

Két hónappal az olimpia után lehet meg a nyájimmunitás Japánban

Két hónappal az olimpia után lehet meg a nyájimmunitás Japánban